Sectorul industrial

Industria alimentara

Cerinte: Fabricarea produselor alimentare la cele mai inalte standarde calitative este criteriul dupa care se ghideaza companiile din industria alimentara (fabrici de procesare a carnii, fabrici pentru procesarea laptelui etc.) atunci cand aleg un furnizor de solutii, indiferent de profilul acestuia. Solutiile pentru filtrarea aerului trebuie sa asigure atat functionarea la parametrii normali a instalatiilor de productie si conditiile optime pentru manipularea / pastrarea produselor, dar si un mediu sigur de lucru pentru angajati.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte:

Industria constructoare de autovehicule

Cerinte: Buna functionare a echipamentelor industriale si asigurarea unui mediu de lucru sanatos si curat pentru angajati sunt principalele criterii de care tin cont companiile din industria constructoare de autovehicule in alegerea solutiilor de filtrare a aerului. Calitatea aerului influenteaza direct productivitatea muncii, cat si performantele echipamentelor industriale.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte: Automobile Dacia Mioveni, Ford Automobile Romania

Industria aeronautica

Cerinte: Spatiile din aeroporturi destinate primirii pasagerilor, precum si cele in care se desfasoara activitati de service si intretinere pentru aeronave sunt principalele zone unde este nevoie de o filtrare cat mai buna a aerului. Dotarea instalatiilor de ventilatie-climatizare din aceste spatii se face tinand cont de nevoia de a asigura un climat sanatos pentru pasageri si angajati, cat si pentru buna functionare a utilajelor si echipamentelor folosite pentru exploatarea aeronavelor.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte: Uti Grup SA, CN Tarom, Romaero Baneasa, Blue Air, Bombardier

Industria nucleara

Cerinte: Una din industriile cu cel mai mare nivel de risc, industria nucleara necesita o filtrare a aerului la cele mai inalte niveluri de performanta, atat pentru protejarea angajatilor, cat si a populatiei, florei si faunei din apropierea obiectivului. Filtrare ultrafina, siguranta in exploatare, preventia (prin sisteme de siguranta radiologica) si garantia certificata a performantei filtrelor sunt doar cateva dintre cerintele specifice acestei industrii.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte: CNE Cernavoda, Nuclearelectrica, FCN Pitesti, RA TEN Pitesti, CN Uraniu Feldioara

Industria tutunului

Cerinte: Similar cu alte ramuri ale industriei producatoare, companiile din industria tutunului trebuie sa aleaga solutii de filtrare a aerului care sa le raspunda simultan mai multor provocari. Pe de o parte, companiile trebuie sa asigure functionarea in parametrii normali a liniilor de productie si a masinariilor pentru a obtine rezultate performante. Pe de alta parte, trebuie sa asigure un mediu propice pentru producerea tigaretelor, dar si sigur pentru angajatii care lucreaza in spatiul respectiv.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, saci filtranti antistatici, filtre fine

Referinte: JT International, Philip Morris Romania, British American Tobacco

Industria electronica

Cerinte: Atunci cand lucrezi in industria electronica, standardele de puritate a aerului sunt extrem de drastice, in special in zona liniilor de productie. Cateva particule nefiltrate pot afecta performanta produsului finit. De aceea companiile din aceasta industrie trebuie sa aleaga cu grija solutiile de filtrare a aerului care sa le asigure nivelul de puritate cerut de ultimele standarde in vigoare.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte: Flextronics, Microelectrica

Industria hartiei

Cerinte: Datorita materiilor prime folosite, procesele de productie din industria hartiei genereaza de cele mai multe ori abur, praf si fum care pot fi daunatoare pentru angajati, dar si pentru calitatea finala a produsului. Companiile din aceasta industrie trebuie sa gaseasca solutii de filtrare potrivite, capabile sa retina impuritatile caracteristice si sa asigure un nivel ridicat de puritate a aerului.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine

Referinte: Rondocarton, Lacroix Ambalaje

Industria materialelor de constructie

Cerinte: Retinerea particulelor de praf, ciment sau alte substante daunatoare din compozitia materialelor fabricate pentru a le oferi angajatilor un mediu sigur de lucru este una din principalele provocari ale industriei. In plus, companiile din aceasta industrie trebuie sa se alinieze si la standardele de control a poluarii din aer si sa aleaga solutii de filtrare a aerului care sa le permita sa-si desfasoare activitatea la parametrii normali, fara a afecta mediul inconjurator.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine

Referinte: Isover, Isovelta

Industria de aparare

Cerinte: De la navele de lupta, la spatiile de cercetare si inovatie si de la locatiile de pregatire a personalului militar, la diverse instalatii de lupta – toate acestea sunt medii in care este nevoie de asigurarea unui microclimat optim pentru desfasurarea activitatilor zilnice.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte: Centrul de Cercetare Stiintifica pentru Fortele Navale

Industria de panificatie

Cerinte: Evitarea contaminarii produselor finite cu bacterii sau alte impuritati din aer este una din principalele provocari ale industriei de panificatie. Crearea unui microclimat cu un nivel ridicat de puritate a aerului asigura nu numai o productivitate crescuta, ci si o calitate superioara a produsului.

Produse potrivite: filtre plane, filtre plane plisate, filtre fine, filtre ultrafine

Referinte: Agropan, Dobre si Fiii